Inmiddels maken 217 apotheken dagelijks naar volle tevredenheid gebruik van Recept Locatie!

Jacco Pesser, Apotheker bij Service Apotheek Oudenbosch in Oudenbosch

Wij zijn tevreden over Recept Locatie. De koppeling met Pharmaself24 is zojuist gerealiseerd en werkt erg prettig. Het is voor ons een groot voordeel in Receptlokatie te kunnen zien dat een recept is ingeladen in de Pharmaself24 en ook of het al is opgehaald!

 

Hanneke Koppens, Apotheker bij Schiebroekse Apotheek in Rotterdam

hanneke

Wij zijn ontzettend blij met Recept Locatie en de koppeling met de ROWA robot. Het biedt 4 grote voordelen:

  1. Je weet altijd precies welke pakketjes er in de ROWA liggen en hoe lang;
  2. Uitladen van de ROWA gebeurd vanuit Recept Locatie: met 1 druk op de knop. Dit is veel sneller dan via Pharmacom;
  3. Patiënten worden geïnformeerd wanneer pakketjes klaar liggen;
  4. We hebben veel meer ruimte in de ROWA! (Eerst was er ruimte tekort.)

Dennis van de Vegte, Apotheker bij Apotheek Noord Oost Polder in Emmeloord

Het werken met Recept Locatie is een verandering van de werkwijze, maar wanneer het eenmaal eigen geworden is (en dat gaat snel), heeft Recept Locatie zeer veel voordelen.

Het verdwijnen van de kaartenbak is een zeer aangenaam feit. Het inklapperen en het zoeken in de kaartenbak was toch altijd al een tijdrovende klus. Daarnaast zijn recepten van een deellevering makkelijk te traceren via Recept Locatie.

De tijdswinst die Recept Locatie oplevert is vanaf het eerste moment al duidelijk zichtbaar. Daarnaast heeft Recept Locatie het voordeel ten opzichte van andere Track & Trace systemen dat het geïntegreerd is in Pharmacom. Een extra systeem naast je AIS is dus niet nodig.

Na enkele maanden is wel te stellen dat we absoluut niet meer terug willen naar de “ouderwetse” kaartenbak.

Arjan Boekweg, apotheker bij Kring Apotheek Oosterhof in Boxtel

Het belangrijkste van de verandering naar het werken met Recept Locatie is dat de assistenten en medewerkers erg enthousiast zijn. Na een korte inventarisatie in het team zijn de reacties na een maand met Recept Locatie te werken: snel, overzichtelijk, netjes, handig, innovatief, tijdbesparend en klantvriendelijk. Recept Locatie is een makkelijk systeem, waardoor iedereen het werken snel onder de knie heeft. Kijkend van het hele implementatieproces tot waar we nu zijn kunnen we concluderen dat het invoeren van Recept Locatie vooral een enorme tijdsbesparing heeft opgeleverd. Door niet meer te hoeven zoeken in de kaartenbak en naar de pakjes kunnen we onze tijd effectiever 'met de patiënt' besteden in plaats van 'zoekend voor de patiënt'.

Werkt het systeem vlekkeloos? Dagelijks komen we foutjes tegen in het werken met T&T. Echter, deze worden vaak door mensen veroorzaakt en komen juist dankzij het T&T-systeem aan het licht. Een voorbeeld hiervan is een leeg bakje, dat volgens het systeem bezet is. Doorgaans is in dit geval het bakje niet vrijgegeven na afleveren. Indien er in Recept Locatie zelf een fout of verbetermogelijkheid zit, wordt dit snel opgepakt en aangepast. De ontwikkeling van het programma gaat snel, wat goed bevalt. Onze conclusie is dat we tevreden zijn over het gebruik van Recept Locatie in onze apotheek.

Elise Smakman, apotheker bij Apotheek Voorschoten in Voorschoten

Elise Smakman

“Ik vind dit toch zo’n gaaf systeem!”, zei één van de assistentes. Ook de overige dames zijn zeer enthousiast. Er hoeft veel minder gezocht te worden. Het scheelt tijd, maar vooral frustratie.

Wat ik als apotheker geweldig vind, is de mogelijkheid om de afhaalkast opgeschoond te houden. Standaard wordt 1 x per maand de uitdraai gemaakt en worden alle recepten die langer dan 30 dagen in de kast liggen eruit gehaald of van een actiepunt in de computer voorzien. Na de eerste run kwamen we nog medicatie van een half jaar ervoor tegen!

Chrysos Ballieux, apotheker bij Apotheek Pluymaekers in Utrecht

chrysos

Na iets meer dan 2 maanden gebruik van Recept Locatie wil het apotheekteam niet meer zonder. Buiten de voordelen van ieder Track & Trace-systeem biedt Recept Locatie een goede integratie met Pharmacom Classic en Nieuw. Ook de snelle ontwikkeling van het systeem zorgt ervoor dat het zich onderscheidt ten opzichte van de andere leveranciers.

Een aantal voordelen van Recept Locatie  op een rij: recepten worden sneller opgehaald, klanten komen het halen als ze het bericht hebben gehad, na 5 dagen krijgt men een herinnering, de klant zegt zelfs de medewerker waar zijn pakketje ligt, recepten kunnen gesplitst worden in afhaalkast en koelkast, altijd duidelijk wie wat met het recept heeft gedaan, een digitale afleverparaaf en het afleverproces loopt veel efficiënter mede doordat Recept Locatie aangeeft dat er meerdere pakketjes voor de patiënt of andere gezinsleden klaarstaat.

Recept Locatie lost meerdere problemen van alledag in de apotheek op, waardoor iedereen er met veel plezier mee werkt.

Tjwan Oei, Apotheker

Een positieve add-on voor je Apotheek Informatie Systeem (AIS). Rendement gegarandeerd.

Afzall Dilloe, apotheker bij Mediq Apotheek Noordereiland in Rotterdam

Wij maken sinds medio 2013 naar volle tevredenheid gebruik van Recept Locatie. Wij hebben gekozen voor Recept Locatie, omdat het systeem veel voordelen biedt. Niet alleen kan door dit systeem de opslagruimte in de afhaalkast optimaal worden benut, maar opgeborgen medicatie kan ook worden eenvoudig worden gelokaliseerd, wat onze apotheek tijdwinst oplevert. Daarnaast is Recept Locatie makkelijk en snel te koppelen aan het AIS. Al met al verloopt het afleverproces in onze apotheek efficiënter. Met een druk op de knop is de patient geholpen. Ons team is erg enthousiast over het systeem en onze klanten zijn sneller geholpen

Ing Hay Oei, apotheker bij Apotheek Rijken in Rotterdam

ing-hay-oei

Klaargemaakte recepten zijn snel opgeruimd in de afhaalkast en ook weer snel terug te vinden. De klanten zijn ook enthousiast, omdat ze middels een sms of email op de hoogte worden gehouden en de wachttijden in de apotheek korter zijn geworden. Het systeem is gemakkelijk te implementeren in de apotheek en het apotheekteam kon er binnen 10 minuten mee werken. De uitgebreide bezorgmodule werkt ook erg eenvoudig en duidelijk.

Kortom wij zijn zeer tevreden met Recept Locatie en met een relatief kleine investering kan je je bedrijfsproces enorm verbeteren en uren per dag aan tijd winnen.

Patrick Goor, apotheker bij Apotheek Schuilenburg in Amersfoort

patrick-goor

De opbergsoftware Recept Locatie is goed geïntegreerd in het Pharmacom-systeem. Vanuit Pharmacom is het mogelijk om met één toetsaanslag te zien waar het recept is opgeborgen. Het vervangt de ouderwetse kaartenbak en zorgt voor snel en nauwkeurig opbergen van klaargemaakte recepten. Recept Locatie leidt tot minder papier in de apotheek en door de Track&Trace functionaliteit is het altijd duidelijk wie wat met het recept heeft gedaan. De SMS- en e-mailnotificatie maakt het geheel tot een zeer goede oplossing voor zowel klanten als medewerkers van de apotheek. Echt een aanrader!

Mw. drs. M.I.B. de Rooij-Duran, apotheker bij Apotheek Pendrecht in Rotterdam

mariëlla-de-rooij-duran

We hebben gekozen voor de Recept Locatie omdat we graag een efficiëntieslag wilden maken bij het afhalen van de recepten. En dat is gelukt!

De reacties vanuit het team zijn positief. Mensen aan de balie worden sneller geholpen, omdat je het recept en de medicatie sneller gevonden hebt. Daarnaast heeft het systeem als voordeel dat er minder recepten blijven liggen in de lade, omdat patiënten nu een e-mail of sms ontvangen als hun medicatie klaarligt. En als ze het bericht negeren, ontvangen ze na 5 dagen weer een herinnering. De doorloopsnelheid in de afhaallades ligt hoger en niet opgehaalde medicatie hoeft minder vaak uit de lades gehaald te worden. Het versturen van een e-mail of sms is natuurlijk ook handig voor naleveringen. Mensen hoeven nu niet meer apart nagebeld te worden.

De patiënten zijn ook erg enthousiast over dit systeem. Mensen hoeven minder vaak voor niets te komen.